AdWords Form Extensions – weer een nieuwe beta feature :: UPDATE

Google AdWords is weer aan het testen met nieuwe mogelijkheden. Met de feature “From Extensions” kan een zoekfunctie in een AdWords search advertentie worden toegevoegd. Check het screenshot:

De zoeker kan in dit voorbeeld direct in de advertentie een zoekopdracht invoeren en wordt daarna naar een zoekresultaatpagina geleid op onze website. U betaalt zoals gebruikelijk alleen voor de klik.

Andere toepassingen:

In het screenshot hierboven staat de form-extension direct in beeld en hoeft een zoeker niet eerst een formulier open te klikken, zoals in het andere voorbeeld, waarin een uitgebreid formulier zichtbaar wordt. Ongetwijfeld is AdWords hier nog volop mee aan het testen en het is goed mogelijk dat de bèta in de toekomst weer zal worden gekilled.

Update :: 6-1-2013

Wegens tegenvallende resultaten heeft Google besloten de communicatie extensies uit de bèta te halen en dus niet verder uit te rollen. Met communicatie extensies wordt bedoeld: alle form extensions waarbij een formulier kan worden ingevuld of een e-mailadres kan worden achtergelaten. LET OP! De form extensions waarbij gebruik wordt gemaakt van de zoekbalk blijven vooralsnog beschikbaar als bèta en worden dus in de toekomst mogelijk wel volledig uitgerold.

Problemen of proberen?

Het blijkt voor adverteerders in de praktijk moeilijke materie. De implementatie blijkt vaak complex en er ontstaan vaak problemen. S&D Interactive Media heeft de ervaring en kennis in huis om u te helpen met het opzetten, problemen te verhelpen, of vragen te beantwoorden. Wilt u het ook proberen voor uw campagne, neem dan graag contact met ons op.  We helpen ook graag met eventuele vragen en problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *