Blognetwerken en influencer networks

Voor content marketing en native advertising zijn er vele sites, netwerken en individuele -social- influencers (bloggers en vloggers) die organisaties kunnen inschakelen voor ondersteuning van hun communicatie online.

Het kan een tijdrovende exercitie zijn om de juiste bloggers, vloggers, kanalen en influencers te vinden. Idealiter bouwt uw organisatie  een directe relatie op te bouwen met juist díe influencers die via zijn/haar volgers het grootste bereik en impact in uw doelgroep heeft. Door de relatie op te bouwen kunt u gezamelijk de exact juiste tone-of-voice van uw boodschap vinden.

Blognetwerken en influencer networks overview

In de praktijk wordt omwille van gemak en snelheid echter toch vaak gebruik gemaakt van netwerken. Influencers zijn aangesloten bij een agency wat voor hen de native advertising (inhoudelijke advertorials) en display advertising verkoopt aan adverteerders. De adverteerder profiteert daarmee van het gemakkelijk inzetten vale meerdere blogs en vlogs tegelijkertijd, zonder de intensieve operations die dit met zich mee kan brengen. Denk aan influencer netwerken als:

Wat levert SDIM

Vraag SDIM graag om hulp bij de selectie van de juiste en de uitrol van uw native advertising of -social- influencer campagnes. SDIM adviseert bij de optimale inzet van native advertising & social media advertising. SDIM is overigens niet gelieerd aan specifieke influencer(-netwerken) en adviseert adverteerders volledig onafhankelijk over:

  • Netwerk/blog/vlog/site selectie
  • De optimale inzet voor uw doelgroep en doelstelling
  • Customer Journey (plaats van influencer marketing in het aankoopbeslissingsproces)
  • Continue optimalisatie en bijsturing
  • Resultaat reporting

Vragen over Blognetwerken en influencer networks?

Bas van Poorten

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.