De Microsoft tegenhanger van Google Shopping

Bing Shopping campagnes

Bing Shopping, de productadvertenties die u kent van Google Shopping zijn in vergelijkbare vorm te zien zijn binnen de zoekresultaten van Bing. Bing Shopping werkt hetzelfde als Google Shopping en biedt dus ook dezelfde kansen om meer omzet te realiseren!

Waarom SDIM

  • SDIM weet welke kanalen gaan scoren
  • Uitstekende feeds én database verbeteringen
  • E-commerce scoreboard op maat
  • 20 jaar e-commerce advertising ervaring
  • Bottomline ROI vooraf gegarandeerd
HomeDienstenE-commerce marketingBing Shopping campagnes

Hoe werkt het?

U zoekt binnen Bing op een specifieke schoen die u wilt kopen en prompt verschijnen er bovenin de zoekresultaten productadvertenties van deze schoen van verschillende aanbieders. De gebruiker kan direct in Bing de prijzen en voorwaarden van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en een keuze maken voor de aanbieder waar de gebruiker het product gaat kopen.

Bing Shopping vs Google Shopping

Dat Bing een eigen shopping kanaal heeft uitgerold is natuurlijk geen verrassing. De functionaliteiten die Google Ads aanbiedt worden vaak kort na lancering ook in Bing geïntroduceerd. Uiteindelijk draagt het natuurlijk bij aan de marktpositie die Bing heeft. Op dit moment bedraagt de bijdrage van Bing Shopping omstreeks 3% tot 15% extra resultaat t.o.v. Google Shopping. Als u een oudere doelgroep heeft zal het resultaat eerder naar de bovenkant van het spectrum neigen. De Bing zoekmachine zit namelijk vaak standaard “ingebakken” in Microsoft Windows computers en wordt door de minder computer-say gebruikers vaak niet gewijzigd. Vandaar de iets oudere gemiddelde leeftijd van de Bing zoekmachine.

In het algemeen geldt dat er nog minder concurrentie van andere adverteerders op Bing zit, waardoor de prijzen gemiddeld nog iets lager liggen. Gezien de groei in marktaandeel die Bing als zoekmachine maakt in het afgelopen jaren is Bing Shopping een uitstekende aanvulling voor (e-commerce)adverteerders in hun totale online marketingmix.

Hoe kunt u Bing Shopping inzetten?

Qua opzet verschilt Bing Shopping niet veel van Google Shopping. Ook Bing werkt met een Merchant Center en een (xml-)productfeed. Een goede product datafeed is een belangrijke basis voor de campagne set-up. Bing Shopping zal naast een aanvulling op uw Bing Ads campagne ook vooral een extra feedmarketing kanaal worden dat u naast Beslist, Admarkt, Google Shopping en Kieskeurig kunt inzetten.

Microsoft Smart Shopping

Sinds 2021 is het via Microsoft mogelijk om Smart Shopping in te zetten. Ook dit type campagne heeft Microsoft 1 op 1 gekopieerd van Google Smart Shopping. Hiermee wordt het mogelijk om, ondersteund door de algoritmes van Microsoft, Shopping advertenties op Bing, Yahoo en binnen het display netwerk van Microsoft te tonen.

 

SDIM helpt bij het optimaal inzetten van Shopping for Bing. Niet alleen bij het inrichten van uw campagne maar ook de continue optimalisatie van uw campagne en productfeed. Neem graag contact met ons op als u meer wilt weten of aan de slag wilt met Bing Shopping.


Vragen over Bing Shopping campagnes?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op