Conversie optimalisatie advies

Conversie Optimalisatie: Definitie

HomeHelpcentrumConversie OptimalisatieConversie Optimalisatie: Definitie

Wat is conversie optimalisatie nou eigenlijk? Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar toch blijkt het in praktijk vaak wat lastiger te vangen te zijn in een deConversie optimalisatie definitiefinitie. Eerst maar eens een uiteenzetting van conversie en optimalisatie.

Wat is conversie?

Conversie is dat de bezoeker doet, wat u als site-eigenaar/-beheerder wilt dat hij/zij doet.

Voorbeelden van conversie:
– aankoop
– nieuwsbrief inschrijving
– doorklik vanaf de homepage naar een deeplink
– een item toevoegen aan een winkelmandje
enz.

Dat beperkt zich dus zeker niet tot sale. Binnen iedere site hebben bezoekers meerdere taken die ze kunnen vervullen.

“For you to achieve your goals, visitors must first achieve theirs.”

Brian Eisenberg

Alle taken dragen bij aan de eindconversie. Service verleent u niet alleen door persoonlijk contact, via telefoon of mail, maar ook op de site, door het vergemakkelijken van het proces om de taken te vervullen. Waarbij we komen bij:

Optimalisatie

Optimalisatie is kortweg het verbeteren van de resultaten. Wanneer je het kunt meten, dan kun je het verbeteren.

Maar wat meet je dan? Het conversie ratio? Wanneer het percentage hetzelfde blijft, maar de orderwaarde stijgt, dan is dat toch ook een verbetering? Waarde per bezoeker? Daar valt wat voor te zeggen, maar dat is niet alleen toe te schrijven aan CRO. Dit is precies waarom SDIM een scoreboard opstellen, zodat we kunnen zien waar uw site verkeer(/geld) lekt, maar ook omdat we op die manier precies bij kunnen houden of we op de juiste koers sturen.

Definitie conversie optimalisatie

CRO is de methode waarbij u data en gebruikers feedback gebruikt om het resultaat van uw site te verbeteren. CRO kan gebruikt worden om iedere, voor u belangrijke metric (KPI), op de site te verbeteren.

CRO is het onderzoeken wat bezoekers willen en waar ze naar op zoek zijn en ze dat aanbieden op een zo logisch mogelijke manier tijdens hun bezoek. Dat kan betekenen dat een call-to-action aangescherpt moet worden, maar het kan ook betekenen dat een site hergestructureerd moet worden, bijvoorbeeld omdat het niet duidelijk is voor bezoekers waar ze naartoe moeten om hun informatie te halen. Of dat het bezoekers niet duidelijk is waarom ze een product zouden aanschaffen, omdat het een ingewikkeld product is waar meer informatie voor nodig is.

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op