Social media

Instagram Marketing

Bekend van de perfecte plaatjes, hashtags en leuke reels, Instagram trekt al jarenlang het grote publiek. Dit maakt het Instagram een van de grootste social media platformen ter wereld. En zoals op elk groot platform zitten ook op Instagram talloze bedrijven om hier hun doelgroep te targeten. 

Waarom SDIM

  • Google reviews: 4,9 uit 5 *****
  • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • In-house ontwikkelde toolkit, of via uw bestaande tooling
  • 20 jaar online marketing ervaring
HomeDienstenSocial mediaInstagram Marketing

Door de vele social media platformen kan het soms lastig zijn om volledig op de hoogte te blijven van de marketing mogelijkheden van elk platform. Het is daarom nuttig om vooraf meer te weten over de zakelijke mogelijkheden, voordat je van start gaat met je Instagram account of met adverteren.

Wat is Instagram marketing?

Zit mijn doelgroep wel op Instagram? Wat voor resultaten kan ik verwachten? Hoeveel tijd ben ik kwijt aan het platform en aan welk budget moet ik denken? Wat en hoe regelmatig moet ik posten? Allemaal veel voorkomende vragen waar veel bedrijven tegenaan lopen die nog niet of nog maar net actief zijn op Instagram. 

Als bedrijf is het belangrijk om antwoord te hebben op deze vragen. Al dan wel door het volgen van een training op maat of door samen te werken met een van onze social media specialisten aan je Instagram marketing. Instagram kan namelijk wel degelijk bijdragen aan je bedrijfsdoelstellingen. Van het verhogen van merkbekendheid en klantloyaliteit tot het stimuleren van verkopen.

Waarom zakelijk Instagram voor bedrijven?

Instagram gebruiken voor marketing doeleinden? Vooral voor B2C bedrijven kan Instagram interessant zijn om in te zetten als marketing kanaal. Doordat de focus ligt op afbeeldingen en video’s, kun je als bedrijf duidelijk laten zien waar je voor staat. Het visuele aspect spreekt Instagram gebruikers over het algemeen erg aan. Naast het promoten van producten of diensten op dit platform, is het ook mogelijk om je merkbekendheid te vergroten, meer interactie te creëren met klanten of om de focus te leggen op laten groei van het aantal volgers.

Ligt de focus op verkopen? Maak dan ook gebruik van Instagram Shopping, waarmee je producten kunt taggen en direct kunt verkopen. Ligt de focus meer op het bouwen van je merk? Post dan regelmatig over je bedrijf en producten of diensten om zo meer interactie te creëren en trouwe volgers op te bouwen. Ben je juist druk op zoek naar nieuwe werknemers? Ook voor employer branding kan Instagram nuttig zijn. Laat zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken en vergroot je bereik door het gebruik van hashtags.

SDIM als partner in Instagram marketing: onze mogelijkheden

SDIM heeft jarenlang ervaring op het gebied van Instagram marketing. Ons klantenpakket bestaat uit veel verschillende typen bedrijven, van groot tot klein. Dat maakt dat onze experts goed kunnen onderbouwen waarom een bepaald middel of een strategie het best aansluit bij jouw bedrijf. Waar kunnen wij zoal bij helpen?

Adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram is voor veel bedrijven een sterk middel om conversies te realiseren. Daarom is het goed om dit professioneel te doen, vanuit een bepaalde strategie. Lees wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen met adverteren op Instagram.

Het laten beheren van je Instagramaccount

Liever het beheer van je zakelijke Instagram helemaal uit handen geven? Geen probleem, bij SDIM pakken we dit ook op. Zo houd je zelf meer tijd over voor andere werkzaamheden, terwijl je campagnes worden beheerd door echte experts. Bekijk onze mogelijkheden van Instagram beheer.

Instagramstrategie bepalen

Zonder strategie zit er vaak geen logica in campagnes. Daarom begint elk online succes bij een goed uitgedachte strategie. Ontdek hoe je jouw Instagram strategie kunt opzetten. Wij helpen bij het bepalen van doelen en hoe je hier via Instagram (en andere platformen) naartoe kunt werken. 

Instagram training op maat

Toch liever zelf aan de slag met Instagram voor je bedrijf, maar heb je geen idee waar te beginnen? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van het volgen van een training. De experts van SDIM zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte trainingen voor iedere ondernemer. 

Meer weten over de mogelijkheden van Instagram marketing? Twijfel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Laat je uitgebreid informeren over alle mogelijkheden van Instagram marketing.


Vragen over Instagram Marketing?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op