Tweakers

Waarom SDIM

  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • Data-driven & resultaatgericht
  • Heldere taal, no nonsense
  • Loyale partner voor de lange termijn
  • Transparante pricing
  • Hoog kennisniveau
HomeKanalen & toolsTweakers

Tweakers is een onafhankelijke expert op het gebied van technologie. Met gemiddeld 4 miljoen bezoekers per maand en 90 miljoen pageviews is het de grootste elektronica- en technologie website van Nederland en België. Tweakers wordt voornamelijk bezocht door hoogopgeleide mannen (HBO+) tussen de 20-49 jaar. Deze doelgroep heeft een hoog besteedbaar inkomen en gebruikt Tweakers als inspiratiebron, oriëntatie en als aankoopkanaal. Op Tweakers adverteren?

Onderstaand vindt u een overzicht van de mogelijkheden die er zijn om te adverteren via Tweakers. Met name Pricewatch is een interessant platform voor adverteerders. Daarnaast zijn er ook nog andere advertentie mogelijkheden die hier kort worden besproken.

Tweakers Pricewatch

De Tweakers Pricewatch is een online product- en prijzenvergelijker en heeft maandelijks gemiddeld 1 miljoen unieke bezoekers. Daarmee is het de grootste en meest complete vergelijker in Nederland en België en daarom ook interessant voor adverteerders. Sinds 2009 wordt de Tweakers Pricewatch jaarlijks door het Nederlandse publiek verkozen tot ‘Beste Prijsvergelijker’. Met ruim 2 miljoen producten en ruim 740 shops biedt Pricewatch dan ook veel prijsvergelijkingen en reviews voor veel verschillende producten.

Veel mensen vinden een nieuwe tv kopen is lastig. Er is veel keuze in veel verschillende prijsklassen bij verschillende shops. De Tweakers Pricewatch maakt de keuze makkelijker doordat verschillende shops worden vergeleken op basis van prijzen en reviews. Hierdoor wordt de keuze makkelijker gemaakt om uiteindelijk voor de juiste tv te kiezen. De Tweakers Pricewatch vergelijkt continue de verschillende prijzen van shops en laat zien welke shops de beste prijs/kwaliteit verhouding hebben. De verkoop vindt uiteindelijk plaats op de website van een bepaalde shop.

Pricewatch bevat enkel producten die te maken hebben met elektronica. Denk bij elektronica aan telefoons, laptops, camera’s, elektrisch gereedschap, games, verlichting en nog veel meer. Dit maakt Pricewatch dan ook een zeer interessant platform voor shops die elektronica verkopen. Maandelijks worden er vanuit Pricewatch gemiddeld 1.300.000 potentiële kopers naar de aangesloten webshops gestuurd. Pricewatch van Tweakers staat daarmee ook bekend bij adverteerders als een belangrijk kanaal om producten op door te zetten. Besluit u te starten met adverteren via Tweakers dan kan SDIM ondersteuning bieden om zoveel mogelijk uit dit kanaal te halen.

Tweakers adverteren – Pricewatch

Via de Pricewatch Manager kan een shop gemakkelijk en snel de prijzen van de producten die het aanbiedt toevoegen aan Pricewatch. Voor het opzetten van een Pricewatch manager account vraagt Tweakers eenmalig een fee van €250. Wanneer er nog een shop moet worden aangemeld zijn de aansluitkosten €100. Tweakers hanteert maandelijks een factuurbedrag van minimaal €75 voor het gebruik van de Pricewatch manager.

Pricewatch gebruikt een CPC (Cost Per Click) prijsmodel. Dit wil zeggen dat een adverteerder betaalt voor een klik die doorverwijst naar de webshop. Dit CPC prijsmodel heeft verschillende vooraf vastgestelde kosten per klik die variëren tussen de €0,20 en €0,40 voor verschillende productcategorieën. Het is mogelijk om een maximaal budget per maand in te stellen zodat er niet meer dan dat bedrag aan klikkosten wordt betaald. De Pricewatch Manager biedt een mooi overzicht van de klikkosten per dag. Benieuwd naar de verschillende CPC per productcategorie? Neem dan contact op.

Afbeeldingsresultaat voor tweakersWanneer een account is aangemaakt kunnen de producten handmatig of via een feed worden toegevoegd aan Pricewatch. Het is mogelijk om zelf te bepalen welke producten of productgroepen er moeten worden doorgezet via de feed. Tussen 06:00 uur en 23:00 vindt er elk uur een import plaats waardoor altijd de laatste prijzen en voorraden in Pricewatch staan. Via een feedmanagement platform zoals Channable kunnen de producten automatisch door worden gezet en worden geupdate in Pricewatch. De prijzen van producten op Pricewatch en op de website van de shop zijn daardoor gelijk.

Tweakers adverteren – Overige mogelijkheden

Naast Pricewatch biedt Tweakers ook nog de mogelijkheid om te adverteren via display en concepts. Display is gericht op het geautomatiseerd inkopen van advertentieruimte (programmatic buying). Dit gebeurd via Trade Desks. Met een algoritme wordt bekeken welke impressies het meest aantrekkelijk zijn en vervolgens wordt er een bod geplaatst in een veiling. Dit zorgt er dan voor dat wanneer de veiling gewonnen wordt de banner te zien is op Tweakers.

De afdeling Concepts van Tweakers levert op maat ontwikkelde creatieve concepten die leiden tot hoog effectieve campagnes. Onder dit soort campagnes vallen native advertsing, branded content en nog een aantal mogelijkheden.

Op Tweakers adverteren? SDIM biedt de juiste ondersteuning. Voor adverteren via de Tweakers Pricewatch of meer informatie rondom de overige advertentiemogelijkheden? Neem dan contact op.

Vragen over Tweakers?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op