Google Ads campagnes

Hoe werkt Modified Broad Match?

HomeHelpcentrumGoogle Ads campagnesHoe werkt Modified Broad Match?

(Bijna) Elke adverteerder heeft het streven om zoveel mogelijk relevante bezoekers naar zijn site te krijgen en in veel gevallen zal het gebruik van “Modified Broad Match” positievere resultaten voor uw campagne betekenen, mits goed gebruikt natuurlijk.

Wat is modified broad match?
U kunt ervoor kiezen om woorden, naast de zinsdeel en exact match, met de brede instelling in uw campagne te zetten. Nadeel van het toevoegen van deze brede zoektermen is dat je niet meer goed in de hand hebt op welke woorden je wordt vertoond. De weergave kan ongewenst breed worden waardoor ongewenst kosten worden gemaakt. De Modified Broad Match is uitermate geschikt voor het minder breed maken van brede zoektermen.

Bijvoorbeeld het zoekwoord “koopwoning Amsterdam”. Bij een brede instelling zul je gevonden worden na het intoetsen van huurwoning Amsterdam. Bij een Modified Broad Match instelling zal dit niet het geval zijn. Je zult namelijk, in tegenstelling tot de  exact en zinsdeel instelling, op zoekwoorden gevonden worden waar een woord tussen of naast de zoekwoorden worden getypt. Je wordt dus gevonden op “koopwoning Amsterdam” indien men intoetst “koopwoning bezichtigen in Amsterdam”.

Zoekopdrachten zullen met Modified Broad Match alleen varianten kunnen vertonen waarin op zijn minst de met een + aangegeven woorden voorkomen.

Hoe stel je de Modified Broad Match in?
Door voor een zoekwoord in de Google Ads campagne een + zetten, zonder een spatie tussen de plus en het zoekwoord activeer je de modified Broad Match. Modified Broad Match werkt alleen als u uw woorden op breed zet en de woorden die sowieso in de zoekopdracht moeten terugkeren voorziet van een +. Indien uw zoekopdracht uit twee woorden bestaat, dan dient u alleen tussen de twee woorden een spatie te plaatsen. Een voorbeeld zou dan kunnen zijn: +makelaar +amsterdam.

Wat werkt niet?
Woorden op zinsdeel en exact én de + voor Modified Broad Match worden niet als zodanig herkent en gewoon op zinsdeel of exact vertoond. Het komt er dus op neer dat de uitgebreidere versie van zinsdeel en exact match alleen werkt als zoektermen op breed worden ingezet met een + ervoor.

 

 

Besproken diensten

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op