Social media

Facebook Marketing

Facebook marketing is een vorm van online marketing waarbij Facebook wordt gebruikt om producten, diensten of merken te promoten en om interactie te creëren met de doelgroep.  Benieuwd naar de mogelijkheden van Facebook marketing of wil je dit uitbesteden? Vraag advies aan onze social experts of ontvang een offerte op maat. 

Waarom SDIM

 • Google reviews: 4,9 uit 5 *****
 • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • In-house ontwikkelde toolkit, of via uw bestaande tooling
 • 20 jaar online marketing ervaring
HomeDienstenSocial mediaFacebook Marketing

Wat is Facebook Marketing?

Facebook is tegenwoordig een belangrijk marketingkanaal voor veel bedrijven. Met meer dan 2,8 miljard maandelijkse gebruikers biedt Facebook een enorm bereik voor bedrijven die op zoek zijn naar manieren om hun doelgroep te bereiken.

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je bedrijf te promoten en nieuwe klanten te bereiken, is Facebook-marketing een uitstekende keuze. Door slim gebruik te maken van het platform en de beschikbare opties, kun je je doelgroep bereiken en betrekken, je zichtbaarheid vergroten en je verkoop verhogen.

Wat zijn de Facebook marketing mogelijkheden?

Facebook biedt tal van mogelijkheden voor bedrijven die gebruik willen maken van het platform voor marketingdoeleinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Facebook-pagina’s. Door een Facebook-pagina aan te maken voor je bedrijf, kun je in contact komen met je doelgroep en laten zien wie je bent en wat je te bieden hebt. Een zakelijke Facebook pagina moet er professioneel uitzien en aansluiten bij de uitstraling van jouw bedrijf. Je kunt berichten plaatsen, foto’s en video’s delen en reacties beantwoorden om betrokkenheid te creëren.
 2. Facebook-advertenties. Met Facebook-advertenties kun je gerichte berichten plaatsen die worden weergegeven aan mensen die geïnteresseerd zijn in je bedrijf of in soortgelijke bedrijven. Je kunt kiezen uit verschillende advertentieformaten, zoals foto’s, video’s, carrouseladvertenties en meer.
 3. Facebook Messenger. Met de Facebook Messenger-app kun je eenvoudig en snel communiceren met je doelgroep. Je kunt berichten sturen, automatische antwoorden instellen en chatbots gebruiken om vragen te beantwoorden en leads te genereren.
 4. Facebook-pixel. Met Facebook-pixel kun je de prestaties van je website en je Facebook-advertenties volgen en meten. Dit kan je helpen om te zien welke acties mensen op je website nemen en om retargeting-advertenties te plaatsen voor mensen die je website hebben bezocht.

In samenvatting biedt Facebook diverse zakelijke mogelijkheden voor bedrijven om hun marketingstrategie te ontwikkelen. Door gebruik te maken van de verschillende tools en opties die Facebook biedt, kan je jouw doelgroep bereiken en je bedrijf laten groeien. Het is daarom zeker de moeite waard om te overwegen om Facebook zakelijk te gebruiken als onderdeel van uw marketingstrategie.

Waarom Facebook als marketinginstrument?

Er zijn veel redenen waarom bedrijven Facebook zouden moeten overwegen als marketingtool. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Grote gebruikersbasis. Met meer dan 2 miljard actieve gebruikers is Facebook een van de grootste sociale media-platforms ter wereld. Dit biedt een enorme kans om je boodschap te laten zien aan een breed publiek, zowel mensen die je al kennen als mensen die geïnteresseerd zijn in je bedrijf..
 2. Geavanceerde targeting-opties. Met Facebook kun je je doelgroep op specifieke manieren targeten, bijvoorbeeld op basis van leeftijd, locatie, interesses en gedragingen. Dit kan je helpen om ervoor te zorgen dat je boodschap wordt gezien door de mensen die het meest geïnteresseerd zijn in je bedrijf.
 3. Meetbare resultaten. Met Facebook-marketing kun je de prestaties van je berichten en advertenties volgen en meten. Dit kan je helpen om te zien wat wel en niet werkt, zodat je je strategie kunt aanpassen voor betere resultaten.

Waarom Facebook marketing uitbesteden aan SDIM?

Het uitbesteden van Facebook marketing aan een professioneel bureau zoals SDIM brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste kan je er zeker van zijn dat jouw zakelijke Facebook-pagina in goede handen is. Bij SDIM werken professionele en ervaren marketeers die precies weten hoe ze jouw doelgroep moeten bereiken en hoe ze jouw pagina kunnen laten groeien in aantal volgers.

Ten tweede bespaar je tijd door jouw Facebook marketing uit te besteden aan SDIM. In plaats van zelf tijd te besteden aan het opzetten en uitvoeren van Facebook-campagnes, kan jij jezelf richten op andere aspecten van jouw bedrijf. Dit kan vooral handig zijn als je geen ervaring hebt met Facebook marketing of als je gewoonweg niet genoeg tijd hebt om het zelf te doen.

Ten derde biedt uitbesteden aan SDIM ook de mogelijkheid om gerichter te adverteren. De marketeers van SDIM kunnen jouw doelgroep nauwkeurig definiëren en ervoor zorgen dat advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Dit kan leiden tot hogere conversieratio’s en een betere ROI.

Tot slot kan uitbesteden aan SDIM ook helpen om de reputatie van jouw bedrijf te versterken. Door middel van gerichte en effectieve zakelijke Facebook marketing campagnes, kan je jouw merknaam op een positieve manier laten opvallen bij jouw doelgroep. Dit kan leiden tot meer vertrouwen in uw bedrijf en uiteindelijk tot meer klanten.


Vragen over Facebook Marketing?

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op