De allerlaatste ontwikkelingen, helder uitgelegd

SDIM Online Marketing Blog

HomeBerichten
Verfijn resultaten
28 maart 2024

Meta, Snapchat, Instagram en TikTok in de schijnwerpers.

De ontwikkelingen op het gebied van social media staan niet stil. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom delen wij maandelijks de meest opvallende veranderingen. In deze social media-update lees je onder andere meer over nieuwe functionaliteiten in Meta, X en Snapchat en vertel ik meer over een nieuw leadgeneratie document van TikTok en Hubspot. 

Lees de laatste ontwikkelingen van deze maand hieronder. Wil je ons social media nieuws iedere maand in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze social media nieuwsbrief.

28 februari 2024

WhatsApp introduceert tekstopties, TikTok verfijnt zoekfunctie en Meta test factcheck-markeringen

In een snel evoluerende digitale wereld blijven sociale mediaplatforms innoveren. WhatsApp verbetert de communicatie met nieuwe tekstopties, terwijl TikTok zijn zoekfunctie verfijnt. Meta biedt inzichten in Threads-algoritmen en start factcheck-tests. Instagram en Threads wijzigen beleid over politieke content. Deze ontwikkelingen benadrukken de voortdurende zoektocht naar een betere gebruikerservaring en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen op online platforms. Dus waar wacht je nog op? Lees je mee en blijf op de hoogte!

31 januari 2024

Socialmediakanalen nemen privacymaatregelen, nieuwe merkbeschermingstool op Meta en TikTok’s van 30 minuten

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom deelt SDIM de belangrijkste veranderingen. In deze social update lees je meer over Instagram leesbevestigingsoptie, TikTok-video’s van maximaal 30 minuten, merkbescherming op Meta, YouTube A/B-testen en LinkedIn vergelijkbare doelgroep.

19 december 2023

AI-nieuws vanuit Meta, lancering van Threads en hoge kwaliteit foto’s delen via WhatsApp

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom deelt SDIM Online Marketing maandelijks de meest belangrijke veranderingen. In deze social update lees je meer over de tests van Meta op het gebied van AI, de lancering van Threads in Europa en handige nieuwe features op WhatsApp. Lees je mee?

28 november 2023

Social media abonnementen, Reels downloaden en focus op lead gen-ads

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom deelt SDIM Online Marketing maandelijks de meest belangrijke veranderingen. In deze social update lees je meer over de opkomst van social media abonnementen, het downloaden van Reels en lead gen-ads via Meta. Lees je mee?

2 november 2023

Impact van Meta’s Advertentievrije Abonnementen op Adverteerders en Privacy

In een tijdperk waarin online advertenties een essentieel onderdeel zijn geworden van onze digitale ervaring, heeft Meta – het moederbedrijf van populaire platforms als Facebook, Instagram en WhatsApp – onlangs aangekondigd dat ze een nieuw betaald abonnement zonder advertenties zullen introduceren. 

Deze opmerkelijke zet werpt belangrijke vragen op over de toekomst van online adverteren en de mogelijke impact ervan op adverteerders. Terwijl gebruikers mogelijk verheugd zijn over de mogelijkheid om advertenties te vermijden, nemen social media platformen een slimme zet om privacy wetgeving te omzeilen?

2 november 2023

Europees Verbod op Gepersonaliseerde Facebook / Instagram Ads

In de snel veranderende wereld van online adverteren zijn er nu nieuwe ontwikkelingen op komst die van invloed kunnen zijn op Facebook en Instagram-advertenties. De recente uitspraak van de Europese rechter heeft een kettingreactie in gang gezet, die de toekomst van advertentie personalisatie zou kunnen veranderen. Maar wat is nou daadwerkelijk de impact voor Meta en adverteerders?

26 oktober 2023

WhatsApp uitzendkanalen: toevoegen aan je marketingstrategie of niet?

Vorige maand rolde Meta WhatsApp uitzendkanalen wereldwijd uit. Een thread in de tab ‘updates’ op WhatsApp. Hier kunnen volgers hun favoriete merken, influencers en contentkanalen volgen. En dat is zeker het overwegen waard voordat de markt verzadigd. Want WhatsApp is met 13.3 miljoen volgers het grootste sociale medium van Nederland. Dus wellicht liggen er wel kansen voor jouw merk. Ontdek wat jij ermee kan! 

4 oktober 2023

Nieuwe feature: TikTok Search Ads

TikTok heeft een nieuwe feature geïntroduceerd, namelijk; de TikTok Search Toggle. Wat kun je hiermee en waarom is dit interessant voor jouw bedrijf? In dit blog lees je alle informatie die je nodig hebt en ben je binnen een paar minuten up-to-date over de laatste ontwikkelingen binnen het continue veranderende onlinemarketing landschap.

28 september 2023

Facebook komt met een interessante update, Google en TikTok gaan mogelijk samenwerken

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom deelt SDIM de belangrijkste veranderingen. In deze social update lees je meer over Instagram Reels Gifts, meerde persoonlijke profielen op Facebook, Snapchat+, de TikTok samenwerking met Google en nieuwe shoppingfunctie In-Stream video’s.