SDIM: 6e jaar dubbele cijfers groei

HomeBerichtenSDIM: 6e jaar dubbele cijfers groei
Geplaatst 31 januari 2013 - Geschreven door: Jan Dirkzwager

SDIM top 10 zoekmachine marketing bureau

In 2012 is de SDIM omzet wederom gestaag doorgegroeid. Sinds de oprichting in 2006 betekent dat voor het zesde jaar op rij dubbele cijfers groei. En dat gecombineerd met verbeterde klanttevredenheid,  een vermelding in de Emerce top 100 en groeiende winst maakt ons uiteraard trots. 

Door de toestroom van grotere opdrachten is ook de omzet per opdrachtgever toegenomen. Daarnaast heeft SDIM door een breder dienstenaanbod t.o.v 2011 een groter aantal diensten aan bestaande opdrachtgevers kunnen leveren. Een investering in kennis die zich einde van het jaar en hopelijk ook komend jaar gaat terugbetalen door weer stijgende klanttevredenheid.

Marktomstandigheden

In 2012 heeft het bedrijf voor het eerst te maken gekregen met opdrachtgevers die in zwaar weer verkeren en daarmee ook een verslechterende betalingsmoraal. Desondanks heeft dat hooguit gezorgd voor een minder sterke groei dan verwacht. Overnames zorgen in de markt ook voor verschuivingen. De drempel voor markttoetreding van nieuwe partijen blijft laag en dat zorgt voor extra noodzaak om op dermate hoog niveau te servicen dat nieuwe partijen minder bedreiging kunnen vormen.  Iets wat in 2012 goed is gelukt en in 2013 ook weer de focus blijft.

Verwachting 2013

Al met al hebben we in 2012 zeer gezonde ontwikkelingen doorgemaakt die we ook in 2013 hopen waar te maken. Door efficiencyverbetering verwachten we de netto margepercentage licht te kunnen laten groeien. Het fixed-price model welke SDIM hanteert voor een groot deel van haar diensten betekent dat we zullen blijven zoeken naar efficiencyverbetering (bij behoud, of verbetering van serviceniveau)

De algemene marktomstandigheden en economische vooruitzichten spelen een cruciale rol bij de groei en dus is voorspelling moeilijk. Als faillissementen dit jaar uitblijven en we dezelfde aantallen nieuwe opdrachtgevers mogen verwelkomen verwachten we voor 2013 wederom een goed jaar met gezonde groei en, zoals altijd,  tevreden opdrachtgevers.

Door verdere professionalisering verwachten we in 2013 weer meer diensten te kunnen aanbieden. Mede ook door de steeds verdere uitrol van advertising mogelijkheden door partijen als Google, maar ook Bing en andere veiling gebaseerde advertising mogelijkheden (Twitter, Linkedin, exchanges etc.)

Emerce 100:  Beste Zoekmachinemarketing Bureau’s

De zojuist verschenen jaarlijkse Emerce 100 uitgave plaatst SDIM bij de 10 beste zoekmachine marketing bureau’s van Nederland. Uiteraard iets waar we als relatief jong bureau meer dan trots op zijn.

Dank aan

Allereerst dank aan onze opdrachtgevers voor het vertrouwen en de loyaliteit die we jaar op jaar mogen ontvangen. Sommigen van hen zijn al jaren bij ons en ook daar zijn we trots op en meer dan blij mee. Ook onze leveranciers, die het met hun flexibiliteit en meedenken mogelijk maken om ook minder grote bedrijven op een hoog niveau en tegen lage kosten te kunnen blijven servicen. Tot slot het SDIM team. Onze medewerkers, die met veel inzet, plezier en passie zorgen voor een steeds breder en beter serviceniveau.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.