Visitor Video’s – De uitslag van de Super Search Puzzel

HomeBerichtenVisitor Video’s – De uitslag van de Super Search Puzzel
Geplaatst 11 juli 2013 - Geschreven door: Andrei Buyevich

Er hebben veel mensen gereageerd op onze Super Search Puzzel. Het bleek met recht een puzzel, want wat hebben de bezoekers gezocht naar Waldo. Links, rechts, boven, onder… Hoe we dat weten? Visitor Video’s. Om te laten zien wat daar allemaal mee in kaart gebracht kan worden, hebben we de Super Search Puzzel bedacht.

Data
Allereerst wat algemene cijfers.  

Er waren 109 pageviews. De bouncebezoeken zijn hiervan afgehaald. Een bezoek aan deze pagina duurde gemiddeld 3m 43s. Gedurende 49s werd er iets gedaan op de site. In dit geval zullen dat muisbewegingen en kliks zijn geweest.

Gemiddeld hebben bezoekers 77% van de pagina gezien. En  109 pageviews waren gezamenlijk goed voor 263 kliks.

Wat kunnen we hiermee? Wat voorbeelden: Wanneer de call-to-action onder de content zou staan, dan zou de 77% absoluut een reden zijn om de call-to-action naar boven te verschuiven.

Het hoge aantal kliks zou een reden zijn om te kijken waar er geklikt wordt. Is er iets niet duidelijk? In dit geval is er een reden waarom er zoveel kliks waren. Het was inderdaad niet duidelijk waar onze Waldo uithing.

Opname
Waar een bezoeker zijn/haar muis beweegt en waar die persoon naar kijkt komt voor meer dan 70% overeen. Visitor video’s zijn daardoor een relatief goedkope manier van eye tracking.  

Click heatmap

Om alle 109 video’s te bekijken is ondoenlijk. Om goed te kunnen analyseren wordt er van ieder bezoek geregistreerd waar de bezoeker heeft geklikt en daar wordt een heatmap van gemaakt.

Op die manier kunnen we precies zien of er geklikt is op plaatsen die niet klikbaar zijn.In dat geval kun je de plaatsen die geklikt worden klikbaar maken, waardoor de bezoekers langer op de site blijven. En dichter bij een conversie komen.

En andersom, wanneer de buttons die wel klikbaar zijn, niet worden geklikt, dan gaat er kostbare ruimte verloren. Dan zullen we gaan kijken hoe die ruimte beter ingezet kan worden.

Movement heatmap
Zoals eerder gezegd, zijn de bewegingen van de muis een goedkope manier van eye tracking. Ook deze worden samengevoegd in een heatmap. Op die manier kunnen we concluderen waar op de pagina belangrijke plaatsen zijn.

Wat kun je daarmee?
Wanneer de belangrijkste content buiten de plaatsen staat waar men de muis beweegt, dan gaat er iets mis. Staat de call-to-action buiten dit gebied? Pas dat zeker aan, zodat meerdere bezoekers de call-to-action zien en de kans op doorkliks groter wordt.

Viewport heatmap

Een pagina opent anders op een mobiel dan op een laptop. Wat voor de ene bezoeker direct in beeld valt, daar moet de andere bezoeker voor scrollen.

Wat kun je hiermee?
Plaats belangrijke content boven de vouw. Bijvoorbeeld: overweeg om een tweede call-to-action-button toe te voegen.

Waldo, waar ben je?
Dan nu het antwoord op de vraag die ons allemaal heeft bezig gehouden. Waar was Waldo?

 

De winnaar
De winnaar van de Super Search Puzzel is

Jan Hendrik Boerman.

Van harte gefeliciteerd. We nemen op korte termijn contact op voor uw adresgegevens.

Visitor video’s voor uw site
Wanneer u precies wilt weten wat bezoekers per pagina doen, zodat u de conversie kunt verhogen, neem dan contact met ons op. Vraag naar de scherpe tarieven.  

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.