Haarlemse bureaus in actie voor MS-onderzoek

De Haarlemse online-bedrijven SDIM, New Fountain en SowiesoHelder hebben op zondag 1 mei The May 50K afgetrapt, de jaarlijkse actie voor onderzoek naar MS. Doel van deze actie, een initiatief van Stichting MS Research, is om zo veel mogelijk geld op te halen door in mei – per persoon – tenminste 50 kilometer hard te lopen en/of te wandelen.

HomeBerichtenHaarlemse bureaus in actie voor MS-onderzoek
Geplaatst 2 mei 2022 - Geschreven door: Sjoerd Blankevoort

De deelnemers namens de Haarlemse online-bedrijven zetten zondag de eerste gezamenlijke 50 kilometer op de teller met een wandeling door de binnenstad van Haarlem. Ook wethouder Marie-Thérèse Meijs (Zorg, Welzijn en  Volksgezondheid) en vertegenwoordigers van Stichting MS Research, BrightCare, en de Toegankelijke Stad Haarlem deden mee aan de kick-off wandeling. Met hun rode T-shirts en ballonnen vormden ze een opvallende stoet, die de actie en de ziekte MS goed onder de aandacht bracht.   

6.200 KM

Ook vorig jaar deden de drie bureaus al mee aan The May 50K. Toen liepen ze gezamenlijk ruim 6.200 kilometer en haalden ze maar liefst €11.820 op voor MS Research. Dit jaar lopen SDIM, New Fountain en SowiesoHelder ieder voor zich, maar het doel is uiteraard om zowel de afstand als de opbrengst te overtreffen! 

Over de May 50K

MS Research daagt samen met de Internationale MS Federatie wereldwijd mensen uit om in de maand mei minimaal 50 km te wandelen of rennen. Zo hopen zij, vanuit een sportieve insteek, geld voor essentieel MS-onderzoek in te zamelen. Tijdens The May 50K staat dus niet de ziekte centraal, maar de luxe van gezond-zijn en vrijuit kunnen bewegen. In Nederland komen 1.457 mensen in beweging tegen MS, wereldwijd zijn dit er 9.659.

Over MS Research 

MS Research is een organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en de oplossing voor MS (multiple sclerose) financiert en stimuleert. Daarnaast geeft de organisatie voorlichting over MS en bevorderen en streven zij naar optimale zorg voor alle mensen met MS.

Word supporter!

Wil je ook bijdragen aan essentieel MS-onderzoek? Ondersteun de actie!

Neem contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat, of antwoorden op al uw online marketing vragen.

023 - 711 44 01 Neem contact op