De allerlaatste ontwikkelingen, helder uitgelegd

SDIM Online Marketing Blog

HomeBerichten
Verfijn resultaten
30 december 2021

Social update – januari 2022

Bijna dagelijks worden de verschillende sociale media platformen verder vernieuwd. Om als online marketeer voorop te blijven lopen, delen wij maandelijks een greep uit de belangrijkste updates. In dit artikel zetten we de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen maand op een rij en geven we nog 5 opvallendheden van 2021 in social medialand.

20 december 2021

SEO: Een specialisme met meerdere raakvlakken, maar een vak apart

Het is het einde van het jaar en veel marketingblogs maken zich weer op voor top lijstjes met trends en ontwikkelingen voor 2022. Het is uiteraard belangrijk om de ontwikkelingen van de zoekmachine in de gaten te houden en hierop in te spelen, maar wees niet reactief en laat u niet te veel leiden door zaken waar u zelf weinig invloed op heeft. Creëer een eigen strategie en zorg ervoor dat de kennis van een SEO specialist zo optimaal mogelijk benut wordt. 

17 december 2021

[VIDEO] Wat zijn de voordelen van Google Analytics 360?

De standaard, gratis Google Analytics is niet voor elk bedrijf een goede match. Heeft de website te veel bezoekersaantallen of verzamelt u te veel data, dan loopt u tegen de limieten aan. Google Analytics 360 is hiervoor de oplossing. In dit artikel en video wordt uitgelegd wat de limieten van de gratis Google Analytics versie zijn en welke voordelen Google Analytics 360 biedt.

1 december 2021

Social update – december 2021

Blijf up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media. In deze social update ontdekt u meer over de nieuwe ‘Search Insights’ tool van YouTube, de uitbreiding van het Tweet Analytics Display op Twitter en de ‘Take a Break’ feature van Instagram.

22 november 2021

[VIDEO] Wat zijn de best practices voor Google Shopping campagne segmentatie?

U zou misschien denken dat u met één Google Shopping campagne adverteert voor één webshop. In veel gevallen is één campagne voldoende. Sterker nog, als er niet genoeg conversiedata is, is het aan te raden om het bij één campagne te houden. Maar waarom zou u uw campagnes opsplitsen? En hoe kan u dat het beste doen? In dit blog geeft SDIM best practices voor Google Shopping campagne segmentatie. 

8 november 2021

Social update – november 2021

Blijf up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media.Om als online marketeer voorop te blijven lopen, delen wij maandelijks een greep uit de belangrijkste updates. In deze social update ontdekt u meer over de nieuwe like knop voor stories, organische posts a/b testen via Facebook, de chronologische tijdlijn van Twitter, nieuwe statistieken van Instagram en de Music Mode van Clubhouse. 

26 oktober 2021

SEO update – oktober 2021

Iedere maand brengt SDIM u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine-optimalisatie. In deze SEO update praten wij u onder andere bij over IndexNow, continuous scrolling, Big Moments en het indexeren van Instagram & TikTok video’s.

13 oktober 2021

E-commerce update oktober 2021

De e-commerce wereld groeit hard en is continu in verandering. SDIM zet maandelijks de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje. In deze update leest u onder meer over de populariteit van mobiel winkelen, de livegang van Sponsored Products op de website van Albert Heijn, de toename van derde partijen op bol.com en de populariteit van marktplaatsen in Duitsland.