Berichten

Geschreven door:

Sessiekwaliteit – Google Analytics

Google Analytics heeft sinds kort een nieuw rapport toegevoegd. In dit rapport wordt bepaald waar de gebruiker zich in het conversieproces bevindt. Het sessiekwaliteit rapport is sinds kort beschikbaar en heeft overeenkomsten met het learning algoritme dat Google gebruikt om bijvoorbeeld slimme doelen te bepalen. Tot op heden is het niet bekend welke machine learnings… Lees meer »

Geschreven door:

Transparantie Programmatic Advertising

IAB Nederland, de brancheorganisatie voor marketinginnovatie en digitaal adverteren, waar SDIM uiteraard lid van is, merkte op dat er in toenemende mate vragen werden gesteld over de kosten van programmatic advertising. Om de transparantie en het daarbij behorende vertrouwen te bevorderen, heeft de IAB Taskforce Programmatic deze week de ‘Checklist Transparantie Programmatic Advertising’ gepubliceerd. SDIM… Lees meer »

Geschreven door:

AdWords komt met uitgebreidere kwaliteitsscore rapportage (incl. historie)

Deze week heeft Google op de AdWords-blog aangekondigd dat zij diverse wijzigingen in hun AdWords kwaliteitsscore rapportage gaan doorvoeren. En dat is belangrijk nieuws voor iedereen die op Google adverteert. Google beloont namelijk AdWords campagnes die van hogere kwaliteit zijn en veelal is dit een beloning in de vorm van een korting per klik en hogere… Lees meer »

Geschreven door:

Bundel de krachten van search- en social advertising campagnes

Ondanks het feit dat een integrale aanpak van search-campagnes steeds belangrijker is voor iedere online marketing strategie, weten veel organisaties nog niet of het inzetten van social advertising (Facebook, Instagram, LinkedIn et cetera) in combinatie met search advertising (AdWords, Bing) onder aan de streep tot meer omzet leidt. Daarnaast worstelen vele ervan nog met de manier waarop ze… Lees meer »

Geschreven door:

Kunnen we voedselreclames voor kinderfilmpjes stoppen?

De Monitor is hét onderzoeksjournalistieke programma van de KRO-NCRV. Voor een artikel over voedselreclames voorafgaand aan YouTube video’s voor kinderen, interviewde verslaggever Bastiaan Hetebrij onder andere S&D Interactive Media. Lees hier het volledige interview met daarin de belangrijkste antwoorden over adverteren en targetten op YoutubeKids YouTube....Lees meer »

Geschreven door:

Snapchat Self-Service Ad Manager beschikbaar in Nederland

Het inkopen van advertenties op Snapchat was de afgelopen jaren alleen mogelijk voor grote bedrijven met bovengemiddelde marketingbudgetten. Via geselecteerde Snapchat Partners zoals, Kenshoo, 4C en Adaptly is het momenteel in Nederland mogelijk om advertenties op Snapchat in te kopen. Deze situatie gaat veranderen. Snapchat Ad Manager Snapchat heeft aangekondigd een self-service ad systeem uit te… Lees meer »

Geschreven door:

Wat zijn Progressive Web Apps?

Progressive Web Apps (PWA) zijn websites gebouwd met webtechnologie die zich gedragen als een app. Dat brengt diverse voordelen met zich mee. Voor bouwers is het ontwikkelen van een Progressive Web App een stuk eenvoudiger. En voor de gebruikers is de drempel tot installatie een stuk lager doordat de app ook offline beschikbaar is. Daarnaast… Lees meer »

Geschreven door:

Google verhoogt aantal penalty’s spamacties gestructureerde data

Google bracht onlangs Google Webspam Report 2016 uit en daar staan zoals altijd een aantal interessante bevindingen in. Het brengt de belangrijkste webspamtrends van 2016, de meest voorkomende penalty’s en wat Google hiertegen heeft gedaan in kaart. En nog veel meer. SDIM vat de belangrijkste bevindingen voor u samen. De hoogtepunten uit het Google webspam-rapport… Lees meer »

Geschreven door:

Google Posts ‘experiment’ verder uitgebreid

Google Posts, de mogelijkheid om content direct in de zoekresultaten te publiceren, is vanaf vorige maand ook voor Amerikaanse en Braziliaanse musea, muzikanten en sportclubs beschikbaar. Helaas moeten commerciële en Nederlandse bedrijven nog even wachten voor ook zij ermee aan de slag kunnen. Maar dat betekent niet dat u zich nog niet in deze functionaliteit… Lees meer »