De allerlaatste ontwikkelingen, helder uitgelegd

SDIM Online Marketing Blog

HomeBerichten
Verfijn resultaten
24 juni 2022

Amazon Web Services gaat UID2 ondersteunen

Afgelopen woensdag heeft Amazon aangekondigd UID2 te gaan ondersteunen. Een interessante ontwikkeling, want dit betekent dat marketeers hun first-party data eenvoudig kunnen matchen aan data van een publisher. En dat kan het gebruik van UID2 flink doen toenemen. Om te begrijpen waarom dit een interessante ontwikkeling is, doen we eerst een stapje terug.

24 juni 2022

Social update – juni 2022

Er gebeurt veel in het social medialandschap en als online marketeer wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Elke maand publiceert SDIM een social update om je daarbij te helpen. Dit keer vertelt Tim over LinkedIn dat eindelijk komt met een Business Manager, de nieuwe Instagram functies, Youtube shorts en nog veel meer.

23 juni 2022

Friends of Search 2022 – Een recap

Als sponsor van Friends of Search is SDIM altijd goed vertegenwoordigd op dit event. In dit blog delen we de interessante inzichten van verschillende SEA en SEO talks. Het was een dag vol met inspiratie.

14 juni 2022

[Video] Hoe A/B test je op je website met Google Optimize?

Een goed converterende website is cruciaal voor elke ondernemer. Maar heb jij het gevoel dat je website nog niet optimaal presteert? Of wil je gaan A/B testen op je website, maar is het er nooit van gekomen? Ga aan aan de slag met Google Optimize om ook het maximale uit jouw website te halen! In deze blog leggen we uit waarom jij moet gaan testen met Google Optimize, hoe Google Optimize werkt, hoe je deze tool installeert, hoe je een eerste test opzet en hoe je vervolgens de resultaten beoordeelt.

E-commerce update mei 2022

Uit de Salesforce Shopping Index die ieder kwartaal wordt uitgebracht blijkt dat de Nederlandse E-commerce markt een daling van 27% laat zien t.o.v. vorig jaar. Daarnaast heeft Ruigrok Netpanel het online koopgedrag van de verschillende generaties in kaart gebracht en stijgt de B2B E-commerce markt met 50%. Lees het allemaal in deze E-commerce update.

Interview met Simo Ahava, spreker Friends of Search 2022

Server-side tagging wordt vaak gepresenteerd als dé oplossing voor problemen rondom de ondergang van third-party cookies. En hoewel server-side voor veel bedrijven een oplossing zou kunnen zijn, is dat misschien niet om de redenen die je denkt dat het is, althans, volgens Simo Ahava, partner en mede-oprichter van 8-bit-sheep en spreker op de editie van dit jaar van Friends of Search. Ik kreeg de kans om vooraf met hem te spreken.

Social update – mei 2022

Blijf up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media. Ontdek in deze social update meer over de laatste ontwikkelingen omtrent de uitrol van de advertentie feature binnen YouTube Shorts, emoji-reacties op WhatsApp, een mogelijke full-screen feed op Instagram en nog meer aankomende functies!

Haarlemse bureaus in actie voor MS-onderzoek

De Haarlemse online-bedrijven SDIM, New Fountain en SowiesoHelder hebben op zondag 1 mei The May 50K afgetrapt, de jaarlijkse actie voor onderzoek naar MS. Doel van deze actie, een initiatief van Stichting MS Research, is om zo veel mogelijk geld op te halen door in mei – per persoon – tenminste 50 kilometer hard te lopen en/of te wandelen.