De allerlaatste ontwikkelingen, helder uitgelegd

SDIM Online Marketing Blog

HomeBerichten
Verfijn resultaten
9 februari 2024

Zaraz: Server Side tracking via Cloudflare

Server-side tracking is een hot topic in de digitale marketingwereld. SDIM maakt al geruime tijd gebruik van server-side Google Tag Manager voor onze klanten, met prachtige resultaten. We zijn dan ook enthousiast over de komst van Zaraz, Cloudflare’s geïntegreerde tool voor server-side tracking. In deze blogpost bespreken we wat Zaraz is, wat de voordelen zijn ten opzichte van Google Tag Manager, en of het een geschikt alternatief kan zijn.

1 februari 2024

Het effect van Google AI (Gemini) op Search Ads

Over 2023 kunnen we wel zeggen dat de bekendheid en het gebruik van AI flink is toegenomen. En dan niet alleen beroepsmatig (zoals het SDIM AI Event), maar ook breder in de markt. Zo waren de mogelijkheden van AI een onderwerp dat met regelmaat terugkwam op verjaardagen, bij de koffieautomaat en ook in het nieuws. 

 

1 februari 2024

Consent Mode V2: Wat is het en waarom moet vrijwel elke Google Ads adverteerder het gaan gebruiken?

In maart 2024 wordt Consent Mode V2 verplicht voor alle Google Ads adverteerders die verkeer vanuit de EU hebben. Consent Mode V2 is de vernieuwde versie van Consent Mode die is ontworpen om te voldoen aan de strengere privacyregels die zijn opgelegd vanuit de Europese Unie aan o.a. Google.

In dit blogbericht leggen we uit wat Consent Mode V2 is, de impact die het heeft op jouw Google Ads en waarom ook jij het straks moet gaan gebruiken. Ook vertellen wat er gebeurd als je het niet gaat implementeren. Spoiler: Het gaat echt flinke negatieve impact hebben!

31 januari 2024

Socialmediakanalen nemen privacymaatregelen, nieuwe merkbeschermingstool op Meta en TikTok’s van 30 minuten

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom deelt SDIM de belangrijkste veranderingen. In deze social update lees je meer over Instagram leesbevestigingsoptie, TikTok-video’s van maximaal 30 minuten, merkbescherming op Meta, YouTube A/B-testen en LinkedIn vergelijkbare doelgroep.

29 januari 2024

Circle to Search

De ontwikkelingen van AI vliegen je om de oren. Elk nog spectaculairder en nuttiger dan de vorige. Vanuit SDIM houden we je graag op de hoogte over de belangrijkste ontwikkelingen. Daarom bespreken we in dit blog weer een fascinerende nieuwe innovatie, geïntroduceerd door Google: Circle to Search. 

19 december 2023

AI-nieuws vanuit Meta, lancering van Threads en hoge kwaliteit foto’s delen via WhatsApp

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom deelt SDIM Online Marketing maandelijks de meest belangrijke veranderingen. In deze social update lees je meer over de tests van Meta op het gebied van AI, de lancering van Threads in Europa en handige nieuwe features op WhatsApp. Lees je mee?

13 december 2023

Kies bewust voor online marketing bij een agency of aan klantzijde

Je bent op zoek naar een baan als online marketeer. Er zijn veel keuzes om te maken. Je weet waarschijnlijk al of je beter past in een allround functie of dat je liever een specialist wilt zijn. Dan staat er nog een laatste vraag open: gaat je voorkeur uit naar een functie bij een agency of werk je liever aan klantzijde? We denken graag met je mee door je mee te nemen in de verschillen. Je kunt dan voor jezelf bepalen wat voor jou de voordelen en de nadelen zijn.