De allerlaatste ontwikkelingen, helder uitgelegd

SDIM Online Marketing Blog

HomeBerichten
Verfijn resultaten

Samenvatting – Google Marketing Live 2023

Het was afgelopen 24 mei weer tijd voor het jaarlijkse Google Marketing Live event van Google. De focus ligt zoals altijd op advertising, maar dit jaar kregen we weer allerlei nieuwe ontwikkelingen en features gepresenteerd. We delen graag de belangrijkste updates.

Waar het een paar jaar geleden het kernwoord van het evenement ‘privacy’ was, was het dit jaar Artificial Intelligence. De ontwikkelingen op AI gebied volgen in rap tempo op, zo ook bij Google.

Ontdek Meta’s Nieuwe Leadgeneratietools, Instagram introduceert GIFs in Reacties, LinkedIn helpt Creators en TikTok’s Muziek Hub.

In een tijdperk waarin sociale mediaplatforms voortdurend evolueren, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de meest recente functies en updates. In dit blogartikel zullen we enkele recente aankondigingen bespreken van grote spelers in de wereld van sociale media, waaronder Meta, Instagram, LinkedIn en TikTok. Deze platforms hebben ook de afgelopen maand nieuwe functies en tools geïntroduceerd die gebruikers en contentmakers ondersteunen bij het vergroten van hun online aanwezigheid en het verkennen van nieuwe creatieve mogelijkheden.

Display & Video Update Mei 2023

Maandelijks bespreekt SDIM de laatste ontwikkelingen op het gebied van display- en video marketing, zodat jij als online marketeer op de hoogte blijft van de laatste veranderingen. In deze editie bespreken we updates over YouTube, Instagram Reels en de integratie tussen Google Analytics 4 en Search Ads 360. Lees snel verder!

30 april 2023

Lemon8 de nieuwe social app, Instagram meer weblinks en Snapchat spotlight ads

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom deelt SDIM de belangrijkste veranderingen. In deze social update lees je meer over de nieuwe app Lemon8, Instagram maakt het mogelijk om meer weblinks te gebruiken, WhatsApp op meerdere apparaten, nieuwe Meta AR- en shopping-advertenties en Snapchat spotlights advertenties.

25 april 2023

Piwik PRO vs. Google Analytics 4

Het volgende blogartikel is geschreven met de intentie om een eenvoudig overzicht te bieden van de meest opmerkelijke en belangrijke verschillen tussen Google Analytics 4 en Piwik PRO. Denk aan zaken als kosten, tooling, functionaliteiten, beperkingen en meer.

24 april 2023

Highlights van het Emerce event ‘Culture of Experimentation’ – Analytics en Conversie

Ook dit jaar was SDIM er weer bij. Op 20 april was het Emerce event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam geheel gewijd aan het thema ‘Culture of Experimentation’, oftewel alles omtrent Analytics en Conversie. 11 presentaties van sprekers van gerenommeerde bedrijven als Google, Optimizely en Booking.com. Van data-analisten tot online marketeers en van A/B-test specialisten tot personalisatiegoeroes, allemaal kwamen ze aan bod. In dit blog vatten we de hoogtepunten van deze dag voor je samen.

BrightonSEO april 2023: Van AI tot Z

Ook dit jaar is SDIM aanwezig bij hét grootste SEO congres van het jaar: BrightonSEO. SEO-specialisten Tom, Matthew en Daan vlogen woensdagavond naar Londen om dit tweedaagse evenement vol met interessante talks en inspiratie bij te wonen. Het programma bestaat uit tal van verschillende topics, variërend van technische SEO, autoriteit, content, data en strategie. In 5 verschillende zalen werd telkens per zaal een topic uitgelicht door drie sprekers in 75 minuten.

We delen graag de meest interessante inzichten met jullie en geven ook onze eigen visie op het onderwerp. En maak je geen zorgen, er is geen AI aan deze blog te pas gekomen.

21 april 2023

Waarom (bijna) elke advertiser Server Side Google Tag Manager zou moeten gebruiken

Iedere online marketeer doet er alles aan om het maximale te halen uit zijn online marketing inspanningen en kosten. Google Analytics en data in de advertentieplatformen zoals Google of Facebook dienen hiervoor als basis voor optimalisaties en beslissingen. Echter is deze data zonder Server Side Google Tag Manager onvolledig en krijgen de algoritmes niet de optimale data binnen. Een van de oplossingen? Server Side Google Tag Manager.

13 april 2023

Display & Video Update April 2023

Maandelijks bespreekt SDIM de laatste ontwikkelingen op het gebied van display- en video marketing, zodat jij als online marketeer op de hoogte blijft van de laatste veranderingen. Lees snel verder!