De allerlaatste ontwikkelingen, helder uitgelegd

SDIM Online Marketing Blog

HomeBerichten
Verfijn resultaten
22 september 2022

[Video] Waarom is Google Analytics 4 de toekomst?

Je hebt het vast al voorbij zien komen in jouw Analytics, “Ontdek wat er nieuw is in Google Analytics. Maak een Google Analytics 4-property aan……”. Google zegt waar het op staat, de huidige Analytics is onvoldoende toekomst gedreven. En dan met name op het gebied van privacy en cross platform tracking. Google Analytics 4 (GA4) biedt hier uitkomst. Daarnaast stopt Google vanaf 1 Juli 2023 met het ondersteunen van Universal Analytics. In dit blog vertellen we hier meer over.

21 september 2022

Social update – september 2022

De ontwikkelingen op het gebied van social media staan niet stil. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom delen wij maandelijks de meest opvallende veranderingen. In deze social media update lees je meer over de BeReal kopie van TikTok, nieuwe Whatsapp-deelknop van Twitter, winkelfuncties die worden toegeschroefd op Instagram, nieuwe tweet bewerkfunctie en mogelijke betaalde BeReal add-ons.

5 september 2022

E-commerce update augustus 2022

De e-commerce cijfers voor Nederland Q2 zijn bekend en tonen een duidelijke krimp YoY. Google gaat aan de slag met dynamische Google Shopping titels en een nieuw soort spam in Universal Analytics duikt op. Lees het allemaal in deze E-commerce update.

28 juli 2022

Google gaat nieuwswebsites betalen: hoe zit dat?

Google wil Nederlandse nieuwsmedia gaan betalen voor het gebruiken van hun perspublicaties. Uitgevers van nieuwsmedia kunnen een aanbod van de zoekmachine verwachten. De nieuwe Google-tool Extended News Preview (EPN) moet het voor publishers makkelijker maken om afspraken met Google te maken. In dit artikel bekijken we de ingewikkelde relatie tussen Google en uitgevers.

28 juli 2022

E-commerce update juli 2022

Bol.com zit niet stil en gaat zelf pakketjes ophalen bij hun verkooppartners. Daarnaast beloont Bol.com ook nog eens verkooppartners die sponsored products inzetten door de advertentie posities te verhogen. Er is ook nieuws over de online bestedingen in Nederland en een leuke test die Lidl gedaan heeft. Lees het allemaal in deze E-commerce update.

26 juli 2022

Social update – juli 2022

De ontwikkelingen op het gebied van social media gaan razendsnel. Bijna iedere dag worden socialmediaplatformen voorzien van updates. Daarom delen wij maandelijks de meest belangrijke veranderingen. In deze social update lees je meer over hoe Instagram vol inzet op Reels als videovorm, hoe de nieuwe app BeReal binnen korte tijd enorm populair is en hoe Snapchat verwacht hun gebruikersaantallen te boosten. Lees daarnaast over vier spiksplinternieuwe features voor Instagram, LinkedIn en Facebook. Ontdek snel!