Berichten

Geschreven door:

Whitepaper Google Ad Grants 2018 – Een overzicht van alle veranderingen

Per 1 januari 2018 heeft Google een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht in het beleid van Google Ad Grants. Wijzigingen die voor iedereen die met Grants werkt van toepassing zijn en actie vereisen. Google heeft namelijk aangegeven wanneer zij een overtreding constateren zij wel eerst contact met de accountbeheerder opnemen, maar indien hun aanbevelingen genegeerd worden… Lees meer »

Geschreven door:

Dit zijn de 5 beste presentaties van Friends of Search 2018

De vijfde editie van het grootse SEO- en SEA-congres van Nederland ‘Friends of Search’ (#FOS) was een groot succes. Het was een inspirerende dag waarvan de belangrijkste bevindingen en learnings zijn gebundeld in deze blogpost. Een samenvatting van de SDIM ‘Presentatie top 5’ met als belangrijkste conclusie: SEO is volop in ontwikkeling en dat zal… Lees meer »

Geschreven door:

Header bidding in 2018

Header bidding is hot. Sinds een anderhalf jaar bieden Nederlandse uitgevers het aan en uit de Programmatic Advertising Study 2016 die IAB Nederland vorig jaar publiceerde blijkt dat voor 2017 een omzet van 5% uit header bidding werd verwacht. En de verwachtingen voor 2018 zijn helemaal hooggespannen, desondanks blijkt er in de markt nog veel behoefte aan… Lees meer »

Geschreven door:

De beste SEO rank tracking tools van 2018 getest

Als je het over SEO resultaten hebt, dan komen de rankings van zoekwoorden ook vaak ter sprake. Het wordt niet aangeraden om uit te gaan van de resultaten die je zelf in de zoekresultaten ziet. Je eigen resultaten worden namelijk voor een groot deel beïnvloed door je eigen locatie en je zoekprofiel (o.a. historie en… Lees meer »

Geschreven door:

Search Console beta gaat live met 16 maanden aan data

SEO-specialisten en webmasters kunnen in Google Search Console beta hun hart ophalen. Google maakt het in de beta mogelijk om tot 16 maanden aan data in te kijken in het vernieuwde zoekanalyse rapport. Search Console, voorheen bekend als Webmaster Tools, wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de prestaties en indexatie van websites in Google’s… Lees meer »

Geschreven door:

Website snelheid: ranking factor mobile search

Google heeft bekend gemaakt dat vanaf juli 2018 website snelheid officieel een ranking factor wordt voor mobile search. Goed nieuws! Want op het internet is er vrijwel niets vervelender dan te moeten wachten op een traag ladende pagina. En als je op zoek bent naar een antwoord op een vraag, dan geldt ook: des te… Lees meer »

Geschreven door:

Voor- en nadelen van automatisch bieden via Google AdWords

Biedingen instellen in Google AdWords is niemands favoriete werk. Waar er tijdens een echte veiling, van bijvoorbeeld een schilderij, nog een bepaalde spanning is, is de veiling van de advertenties in AdWords een stuk minder spannend. Maar het winnen van de AdWords-veiling is ook best ingewikkeld. Een bod dat handmatig wordt ingesteld voor een zoekwoord… Lees meer »

Geschreven door:

Annette Dirkzwager 10 jaar in dienst!

Begin november was het zover, ervaringsdeskundige Annette was 10 jaar in dienst bij SDIM en dat moest natuurlijk gevierd worden. Zelf wist de jubilaris van niks en was de verrassing des te groter toen het hele team bij elkaar werd geroepen om de kwartaalcijfers te bespreken en Annette nietsvermoedend zat te luisteren toen ineens het… Lees meer »

Geschreven door:

Belangrijke updates over Google Ad Grants

Met de feestdagen in het vooruitzicht verspreidt ook Google goed nieuws. Zo hebben zij diverse updates doorgevoerd in hun Google Ad Grants programmabeleid, waarmee zij non-profitorganisaties $ 10.000,- mediabudget geven om Google Adwords-campagnes te draaien. Deze updates maken het voor goede doelen en andere charitatieve instellingen nog interessanter om een Google Ad Grants-account aan te vragen…. Lees meer »