Berichten

Geschreven door:

Google Analytics – Aangepaste dimensies (custom dimensions)

Google Analytics is een perfecte tool om meer inzicht te krijgen in uw website. Na een Google Analytics setup kunt u al veel data verzamelen over uw bezoekers en het gedrag wat deze bezoekers op uw website vertonen. Google meet standaard al verschillende eigenschappen van uw gebruikers. Maar u verzamelt zelf ook gegevens die Google… Lees meer »

Geschreven door:

Nu ook andere prijsvergelijkers in Google Shopping

Afgelopen zomer was er veel ophef rondom Google Shopping, het vergelijkingsplatform van Google. Diverse Europese prijsvergelijkers hadden bezwaar aangetekend bij de Europese Commissie omdat Google voorrang zou geven aan zijn eigen vergelijkingsplatform. Daardoor zouden resultaten van prijsvergelijkers als Beslist.nl en Vergelijk.nl minder vaak worden getoond en zouden zij hierdoor cruciale omzet mislopen. Google laat Google Shopping los Na een… Lees meer »

Geschreven door:

IAB Ad Spend Study H1 2017: Uitgaven digital advertising stijgen met 13% in eerste halfjaar 2017

Elk half jaar voert Deloitte in opdracht van IAB Nederland de Online Ad Spend Study uit. De resultaten van het eerste half jaar van 2017 zijn vandaag gepubliceerd en laten onder andere zien dat video en mobile advertising de groei van de online advertentiemarkt (13%) stuwen. De resultaten over de bestedingen in de digitale advertentiemarkt… Lees meer »

Geschreven door:

Similar Audience For Search

Binnen Google AdWords was al reeds langere tijd een bèta beschikbaar voor Similar Audience in het zoeknetwerk. Dit was alleen beschikbaar voor de key accounts en niet te gebruiken voor alle adverteerders. Vanaf nu is dit beschikbaar voor alle adverteerders. De functie Similar Audiences for Search is sinds augustus namelijk een standaard functionaliteit. Similar Audiences… Lees meer »

Geschreven door:

SDIM op bezoek bij Facebook en Microsoft in Dublin – Deel 1 SDIM Tech Tour 2017

SDIM is constant op zoek naar mogelijkheden om online marketing strategieën rendabeler en succesvoller in te zetten voor haar klanten. Om dit te realiseren zijn een directe samenwerking en persoonlijke ontmoetingen erg belangrijk. Afgelopen juni was SDIM dan ook in Dublin op bezoek bij haar partners Google, Microsoft, Facebook en LinkedIn. Een inspirerende reis die… Lees meer »

Geschreven door:

Het verschil tussen de AVG en de ePrivacy Verordening simpel uitgelegd

Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Net zoals bij elke nieuwe wet die het bedrijfsleven krijgt opgelegd, roept de implementatie van de nieuwe privacywetgeving bij veel organisaties vragen op. Daarnaast is er bij veel organisaties verwarring over de AVG en de ePrivacy Verordening. Is dat nu hetzelfde of staan… Lees meer »

Geschreven door:

S&D Interactive Media bestaat 10 jaar!

2017 is het jaar waarin SDIM 10 jaar bestaat. Wat begon aan de keukentafel van een kleine woning in het centrum van Haarlem, is uitgegroeid tot een succesvol online marketingbureau, dat zich met de top van Nederland mag meten. Deze mijlpaal moest natuurlijk worden gevierd, en dat is gelukt. Bijvoorbeeld door In het voorjaar met… Lees meer »

Geschreven door:

Omzet programmatic advertising in 2016 met 20% gegroeid

Programmatic Advertising is in 2016 met 20% sterk gegroeid, naar een omzet van 225 miljoen euro in Nederland. Programmatic video laat een omzetstijging zien van 95% en heeft daardoor nu een 15% omzetaandeel binnen programmatic advertising. Ook mobile inventory blijft groeien. 35% van de exchange omzet komt uit mobiel of tablet. Dit en meer blijkt… Lees meer »

Geschreven door:

Google for Jobs: laat uw vacatures beter opvallen

Google heeft ‘Google for Jobs’ aangekondigd. Google for Jobs zijn previews van vacatures die direct op de zoekresultatenpagina worden getoond. Door op de preview te klikken komen gebruikers bij een uitgebreidere beschrijving van de vacature en wordt de mogelijkheid geboden door te klikken naar de website of het jobplatform. Een mooie kans op extra conversies… Lees meer »