De allerlaatste ontwikkelingen, helder uitgelegd

SDIM Online Marketing Blog

HomeBerichten
Verfijn resultaten
12 augustus 2020

Welke mogelijkheden biedt Google Data Studio?

Bijna elk bedrijf verzamelt tegenwoordig data. Data over wat er op de website gebeurt, over advertenties, doelgroepen, klanten, leads en orders. Deze data wordt opgeslagen binnen verschillende platformen die veelal los van elkaar staan, waardoor de data gefragmenteerd wordt.

12 augustus 2020

Waarom je als marketeer een DMP nodig hebt

DMP is een veel gehoorde afkorting in marketingland. Maar wat kun je precies met zo’n Data Management Platform? De toepassingen ervan komen aan bod in de tweewekelijkse video-rubriek op Marketingfacts over de laatste ontwikkelingen in online marketing en hoe bedrijven daar hun voordeel mee kunnen doen.

 

7 augustus 2020

Instagram Reels: zo werkt het!

Reels is een nieuwe feature die het socialmediaplatform Instagram afgelopen week in vijftig landen lanceerde. Met deze aanvulling hoopt Instagram de strijd aan te gaan met de snelgroeiende Chinese sociale media-app TikTok. Maar hoe werkt Instagram Reels?  Wat gebeurt er in het socialmedialandschap? En moet uw organisatie eigenlijk iets doen met Reels? Wij bespreken het in dit blog!

2 juli 2020

Structured data met behulp van JSON-LD, waarom?

Gestructureerde gegevens zijn al jaren een waardevolle toevoeging aan uw website. Het zorgt ervoor dat zoekmachines de content op een webpagina beter begrijpen. Dit draagt bij aan een betere indexering. Hoewel er verschillende manieren zijn om structured data toe te voegen aan uw webpagina’s, adviseert SDIM implementatie via JSON-LD. In dit blog wordt uitgelegd wat JSON-LD precies is én wat de voordelen zijn van deze methode ten opzichte van microdata en RDFa.

 

 

30 juni 2020

Social update – juni 2020

Ook in deze vreemde tijd verandert er nog dagelijks veel op de verschillende sociale media kanalen. Om als online marketeer voorop te blijven lopen, delen wij maandelijks een greep uit de belangrijkste updates. In dit artikel zetten we de belangrijkste nieuwtjes van juni 2020 op een rij.