Helpcentrum Meer diensten

Doelstellingen en uitgangspunten Google AdWords, Marktplaats en andere performance online marketing kanalen

Speerpunt in het advies van SDIM aan opdrachtgevers is het adviseren in het vooraf opstellen van uitgangspunten van, bijvoorbeeld, een AdWords campagne. Hetzelfde principe geldt voor alle performance kanalen, zoals Beslist.nl, Marktplaats Admarkt. Het blijkt in de praktijk vaak lastige materie, vandaar hier meer uitleg over dit proces. Idealiter heeft u de volgende informatie. Als… Lees meer »

Over SEO & Content Management Systemen (SEO & CMS)

CMS systemen: de basics Een CMS (Content Management System) stelt gebruikers in staat om zonder HTML kennis zelf content aan websites toe te voegen en websites aan te passen. In hoeverre aanpassingen kunnen worden gemaakt, hangt van het gekozen systeem af. In het kort komt het er op neer dat een CMS systeem uw input… Lees meer »

Bing Adverteren; nuttig?

Google is veruit de grootste zoekmachine in Nederland, met een marktaandeel van ruim 93%. Waarom zou je je online marketing activiteiten dan toch op Bing richten? Hoewel Bing in Nederland (nog) niet groot is, heeft het in Amerika een marktaandeel van 28%. Als je internationaal actief bent is Bing dus zeker interessant. Maar ook in… Lees meer »

Site migratie tips

Zijn er plannen om uw huidige site een facelift te geven, te verhuizen naar een nieuwe domeinnaam? Misschien overweegt u een ander CMS? In de meeste gevallen gaat het bouwen van een nieuwe site gepaard met een aantal specifieke problemen. Hieronder een aantal tips om u voor veelvoorkomende problemen te behoeden. Permanente doorverwijzing (301 redirects) Wanneer u… Lees meer »

Zoekmachine adverteren (SEA) – hoe werkt het

Zoekmachine adverteren, of Search Engine Advertising(SEA) in in de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét belangrijkste kanaal voor online advertising. SEA is voornamelijk geschikt voor het realiseren van directe omzet en aanvragen. Ook draagt goede zichtbaarheid op zoekmachines bij aan de (brand-)awareness. Onderstaand vindt u een globaal overzicht van de belangrijkste basiskennis die u nodig hebt voor… Lees meer »

Website vindbaar maken

Grote kans dat u op deze pagina terecht bent gekomen via een zoekopdracht in Google of Bing, in de trant van “website beter vindbaar maken”. Althans, daar gaan we vooralsnog vanuit. U bent ten slotte nu hier. Welkom! Deze pagina heeft SDIM geschreven met het doel om de eigen vindbaarheid op deze zoekterm “website vindbaar… Lees meer »